Skoči na glavno vsebino

ŠOLA O ZGODNJI OBRAVNAVI OTROK Z MOTNJAMI V RAZVOJU

V sodelovanju CIRIUSa Vipava z Razvojno ambulanto Zdravstvenega doma Kranj, URI Soča Oddelkom za rehabilitacijo otrok in Inštitutom za avtizem Zavoda za razvojno medicino v Ljubljani smo izvedli 80 urno izobraževanje z naslovom »Šola o zgodnji obravnavi otrok z motnjami v razvoju«

Predavanja in delavnice so potekale v prostorih CIRIUS-a Vipava. 

Koordinatorka prvega sklopa predavanj je bila Andreja Kovač, dr. med., spec. pediatrije iz Razvojne ambulante Zdravstvenega doma Kranj. Ob njej so v prvem sklopu izobraževanja nastopile Darja Nagode, dipl. fiziot. s specialnimi znanji RNO iz Razvojne ambulante Zdravstvenega doma Kranj – Jesenice, Andreja Lapanja, dipl. fiziot. s specialnimi znanji RNO iz Razvojne ambulante Zdravstvenega doma Kranj ter Ana Mlinarič in Eva Baloh, mag. prof. logop. in surdopedagoginji, RNO terapevtki iz Razvojne ambulante Zdravstvenega doma Kranj – Škofja Loka.

Koordinatorka drugega sklopa predavanj je bila Katja Groleger Sršen, dr. med. iz Oddelka za rehabilitacijo otrok, URI Soča v Ljubljani (predavateljice so bile tudi Lea Šuc, dipl. del. ter., Simona Korelc Primc, dipl. del. ter., Svetlana Logar, dipl. psih., spec. klin. psih., Anita Merhar, dipl. del. ter., Nika Jelenc, mag. prof. logop. In surdped., Nuša Slana, mag. prof. logop. in surdped.; Barbara Korošec, spec. klin. logop., Valerija Marot, spec. klin. logop.)

Koordinatorka zadnjega – tretjega sklopa je bila doc. dr. Marta Macedoni Lukšič, dr. med.,(predavateljice so bile tudi doc. dr. Marta Macedoni Lukšič, dr. med., Barbara Berlot, mag. spec. in reh. ped., dipl.dt., asist. dr. Ana Bezenšek, prof. spec. in reh. ped., doc. dr. Martina Ozbič, logoped, surdoped., spec. in rehabilit. Pedagog, Vita Peharc, mag. prof. spec. in reh. ped., Eva Krampl, mag. prof. spec. in reh. ped.).   Znanje bo koristilo strokovnim delavcem CIRIUS-a Vipava, ki so zaposleni v prilagojenem programu za predšolske otroke, strokovnim delavcem zaposlenim v mobilni službi, ki nudijo dodatno strokovno pomoč in ostalim strokovnim delavcem, ki so zaposleni v vrtcih in prvi triadi osnovne šole. Strokovni delavci smo se opolnomočili za praktično delo z najmlajšimi in pridobili znanja, da lahko pomagamo tudi staršem otrok z motnjami v razvoju. Pričakovanja so bila velika, prejeli pa smo več, kot bi lahko upali. Zato se zahvaljujemo vsem predavateljem za vrhunska predavanja ter nekaterim sponzorjem, ki so nam pomagali, da smo našim strokovnim delavcem zaposlenim v CIRIUS Vipava omogočili udeležbo na izobraževanju v največjem možnem številu, hkrati pa obisk omogočili tudi udeležencem iz drugih krajev Slovenije.

Klavdija Krušec in Mateja Kete Černe, CIRIUS Vipava

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost