Skoči na glavno vsebino

PLES SNEŽINK

Devet članic aktiva vzgojiteljic in učiteljic podaljšanega bivanja v CIRIUS-u Vipava smo za učence v sklopu prireditve ob dnevu samostojnosti in enotnosti pripravile dramsko igrico z naslovom Ples snežink. Dramsko besedilo smo priredile po Lahkonočnici Snežinka Debelinka, ki jo je napisal Žiga X Gombač. Zgodbo smo obogatile s plesom in glasbenim spremljanjem instrumentalne skupine na male instrumente.

Predstava je bila izredno lepo sprejeta, zato smo se odločile, da jo ponovimo za naše sosede. V goste smo povabili otroke iz Otroškega vrtca Ajdovščina, enota Vipava. V torek, 31. 1. 2023, smo jih toplo sprejeli v avli našega Centra. Goste je pozdravil naš učenec Max in pomočnik v. d. ravnateljice Alojzij Adamič. Po plesnem nastopu 1. vzgojne skupine, ki se je spremenil v animacijo za vse prisotne in nas dobro razmigal, je sledila še uganka, ki je spodbudila otroke k pozornemu spremljanju dramske igrice. Predstavo Ples snežink so z velikim zanimanjem spremljali in ob koncu glasno zaploskali. V veselem razpoloženju smo ob spremljavi na ukulele vsi prisotni zapeli še tri zimske pesmice. Ob vsem govoru o mrazu in snežinkah se je prav prilegel topel čaj in sladki piškoti, ki nam jih je postregel naš učenec Jaka. Za dobro ogreta in z novo energijo napolnjena otroška srca, je sledilo še zadnje presenečenje. Na dvorišče smo pripeljali sneg in začelo se je kepanje z veliko otroškega smeha in tekanja. Z glasnim “Jaaaa!” so prijatelji iz vrtca zaklicali, da so se imeli v naši družbi lepo in da nas bodo še z veseljem obiskali.

Na eni izmed vaj smo predstavo Ples snežink tudi zvočno posnele. 4. 1. 2023 se je igra predvajala na radiu Primorski val. Posnetek je dostopen na linku http://www.primorskival.si/posnetkioddaj.php in mu lahko še vedno prisluhnete, saj se nahaja v radijskem arhivu pod zavihkom Posnetki oddaj, Šolska oddaja CIRIUS Vipava.

Hvaležni smo za speljan projekt, za povezovanje znotraj našega Centra in s sosednjem vrtcem.

Petra Bajc Curk

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost