Skoči na glavno vsebino

GLASBENI DNEVI V NOVEM MESTU

Od torka, 22.11. do četrtka, 24.11.2022 smo se člani Instrumentalne skupine  udeležili tridnevnega glasbenega ustvarjanja z naslovom GLASBENI DNEVI  na OŠ Dragotina  Ketteja v Novem mestu. V dopoldanskem času smo skupaj s člani instrumentalne skupine iz OŠ Dragotina Ketteja muzicirali in vadili nove skupne skladbe. Učili smo se sodelovanja pri glasbenem poustvarjanju, deljenja idej za nastanek novih priredb, poslušanja drug drugega… Ko je bila skladba sestavljena, smo jo tudi posneli s kamero. Skupaj smo ustvarili Miklavžev koncert, ki si ga bodo učenci in starši lahko ogledali po spletu.

Vsi učenci so bili zelo motivirani, pridni, disciplinirani in delovni. Z  veseljem so ustvarjali in  predstavili svoje instrumente novim prijateljem ter nanje zaigrali. V četrtek smo imeli  skupni nastop za  učence OŠ Dragotina Ketteja.

Seveda pa smo imeli tudi nekaj prostega časa. Uživali smo  v druženju, plesu v pižamah,  na pizzi, kavi ter na ogledu Novega mesta. Stkale so se nove prijateljske vezi, nove ljubezni in novi skupni projekti.

Za nepozabno druženje, prepleteno z glasbenim izvajanjem in zabavo, se moramo zahvaliti gospe Darinki Pirc, ki je to srečanje organizirala in dala pobudo za pripravo skupnega  Miklavževega koncerta. Na njihovi  šoli smo bili deležni izjemne gostoljubnosti in srčnosti od vseh. Lepo nam je bilo!

Lucija Praček in Loredana Sajovic- mentorici

Maja Sajovic- spremljava na harmoniki in kontrabasu, varuh negovalec

 Erika Novinec- medicinska sestra

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost