Skoči na glavno vsebino

USPEŠNA IZPELJAVA SEMINARJA GLASBA – UČIMO SE JO DRUGAČE

Svet glasbe je zabaven, privlačen, poučen, povezovalen, zato ga skušamo na čimbolj zanimiv način približati učencem. Kako to naredimo na ustvarjalen način in kakšne učinke ima glasba na razvoj človeka, pa smo skušali predstaviti udeležencem že druge izvedbe seminarja, ki je vpisan v katalog Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Katis.

Seminar je potekal 6.5.2022 v prostorih Kampa Tura in v naravnem okolju. Udeležilo se ga je 19 učiteljic predšolske in šolske populacije iz vse Slovenije.

Udeleženci so se seznanili z oblikami dela za krepitev občutljivosti na zvok, poslušanja  zvokov okolja, narave. Praktično so uporabili telo in glas za ustvarjanje glasbe, uporabili naravne materiale kot zvočila, izdelali improvizirana glasbila, ustvarjali zvočne zgodbe, spoznali in praktično  so izvajali  glasbene igre, ritmična besedila, pesmi.

Verjamemo, da smo udeležencem odprli drugačen pogled na poučevanje glasbe in da bodo nova znanja s pridom uporabljali pri svojem delu z učenci, pa tudi sami še bolj pozorno prisluhnili zvokom in ritmu narave.

Tanja Princes

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost