Skoči na glavno vsebino

ŠOLA KOLESARJENJA


6. oktober 2022

Šola kolesarjenja

Četrti dan

Pa je prišel zadnji dan šole kolesarjenja in priprave na odhod domov. Pospravili smo prtljago,  naše bivalne prostore,  znosili prtljago v kombi in si pripravili zajtrk. Mojca nas je vsak dan presenetila in razvajala z dobrotami za naša kosila iz nahrbtnikov.

Ta zadnji dan, pred odhodom domov,  smo namenili ogledu oljarne Kocbek. Pokazali so nam, kako nastane sončnično in bučno olje.

Pot smo nadaljevali do Svete Trojice in  se prehodili okrog jezera. Čas je bil za kosilo, ki smo si ga privoščili v gostilni pri Agati  v Lenartu in se po kosilu še sprehodili okrog jezera pod gostilno.


5 oktober 2022

Kolesarjenje 3 dan:

Pot smo začeli v Moravskih toplicah, nadaljevali pa skozi tipične prekmurske vasice: Tešanovci, Bogojino, Gančani, Lipovci, Bratonci, Rakičan, skozi glavno mesto Prekmurja, Mursko Soboto in Soboško jezero in nazaj do Moravskih toplic.

V Bogojini  smo si  ogledali  veličastno Plečnikovo cerkev – Belo golobico. Sveti Nikolaj sredi krožnega križišča nas je usmeril v center mesta Murske sobote, od tam pa smo se pripeljali do Soboškega jezera. Imeli smo daljši postanek, otroci so se prosto igrali in zabavali ob jezeru. Nato smo se posladkali z tradiconalno prekmursko in z prleško gibanico in se odpravili nazaj k kombijem v Moravske toplice.


4 oktober 2022

Kolesarjenje ob Muri 2. dan

Preko Mure, preko Drave

Preko Save vse do morje

Morda še prek ocena

Od ziblke do neba

(Vlado Kreslin)


Šola kolesarjenja – ki ni le šola kolesarjenja!

Kaj vse počnemo? 

Pripravimo si obroke: zajtrk, kosilo, večerjo. Čistimo, pospravljamo, pometamo, sesamo, si urejamo prostor…

Za drugi dan kolesarjenja smo izbrali čudovito kolesarsko progo – krožno pot po Prlekiji z obiskom največjega mesta Ljutomera. Ogledali smo si prečudovito baročno cerkev Janeza Krstnika, ki je Davida najbolj očarala. V središču mesta smo se posladkali v slaščičarni Sladki raj.

Kolesarjenje smo nadaljevali  ob reki Muri, ki je predstavljala za Žana najlepše doživetje dneva. Muro smo prečkali s pomočjo  broda.

Pa tudi o orintaciji smo se veliko novega naučili, saj smo se velikorat ustavljali in preverjali ustreznost naše smeri.

Dan smo zaključili v Parku doživetij, kjer smo se preizkusili v motoričnih aktivnostih.


3. oktober 2022

Prvi dan

Naš kolesarski teden se je končno začel! Ko smo po dolgi vožnji iz Vipave dobili vsak svoj kotiček za spanje ter si pripravili kosilo, smo se odpeljali do Radencev. Korajžno smo zakolesarili po naši prvi kolesarski turi: Radenci – Petanci – Tišina – Vanča vas – Rankovci – Sodišinci – Gederovci – Murski Petrovci – Radenci. Med koesarjenjem so nas obdajala drevesa, polja koruze, oljne repice in prikupne prekmurske vasice. Za zakjuček smo si privoščili še sladoled.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost