Skoči na glavno vsebino

TEDEN OTROKA – SKUPAJ SE IMAMO DOBRO

Letošnji Teden otroka poteka v znamenju zabave, ustvarjanja in druženja otrok in odraslih. Od 3. do 9. oktobra se zvrsti več prireditev, delavnic, posvetov in okroglih miz na to temo.

V CIRIUS Vipava smo zato povabili naše upokojence na srečanje z učenci in zaposlenimi, da smo se spoznavali, ustvarjali in se imeli dobro. V lepem številu so se zbrali v šolski avli. G. Alojzij Adamič jih je pozdravil in jim zaželel prijetno dopoldne v naši sredini. Po kratkem kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci ob pomoči prizadevnih mentoric, so se v manjših skupinah udeležili ustvarjalnih delavnic. Skupaj z učenci in zaposlenimi smo izdelovali voščilnice. V prijetnem vzdušju, polnem sproščenih besed in lepih spominov, so bivši zaposleni zavzeto sodelovali pri delu in dokazali, da kljub časovni odmaknjenosti od takrat, ko so vsak dan prihajali v službo, niso še za staro šaro. S skupnimi močmi smo izdelali lepe voščilnice in čas druženja je kar prehitro minil. Nastale umetnine smo razstavili v avli, upokojene sodelavce pa smo povabili na druženje s starejšimi delavci Centra, klepet in pogostitev.  Naša učenca sta odlično odigrala vlogo gostiteljev in sodelovala pri postrežbi.

Zelo lepo je bilo spet srečati znane obraze, prisrčnih objemov, veselja in zadovoljstva je bilo na pretek, spomini so nas preplavili, veliko smo si imeli povedati. V zraku je bilo čutiti hvaležnost zaposlenih, da so tudi predhodniki s svojim delom pomembno prispevali k uspehom šole na vseh področjih. Veseli in hvaležni smo za nov, lep kamenček v mozaiku življenja in dela naše ustanove, veseli, da smo razveselili tiste, ki so bili nekoč del našega kolektiva. Poslovili smo se z željo, da se naslednje leto ponovno srečamo, prepletemo modrost starejših z zagnanostjo mlajših generacij in se imamo dobro.

Milojka Lozar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost