+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Ali ste opazili, kako težko torbo vsak dan nosi vaš otrok? Ali vašega otroka bolijo ramena in hrbet, se sklonjeno drži, ga v rokah mravljinči? Ali vaš otrok toži o opisanih težavah potem, ko nosi šolsko torbo? Pretežka torba ali napačna nošnja šolske torbe lahko vodi v bolečine in napetost.

Delovni terapevti vam želimo pomagati s preventivno delavnico o varni nošnji šolske torbe. Cilj delavnice je ozavestiti otroke, starše in učitelje, kako je najbolje zložiti potrebščine v šolsko torbo, kako jo nositi in koliko lahko tehta šolska torba, da ne vpliva negativno na otrokovo zdravje.

Na delavnico vabimo učitelje, starše in šolarje, ki naj s seboj prinesejo običajno napolnjeno šolsko torbo. Ob praktični predstavitvi boste dobili tudi gradivo o problematiki nošnje šolskih torb.

Delavnica je prva v sklopu ŠOLE ZA STARŠE, ki smo jo letos poimenovali VZGOJA – NAŠA, MOJA, TVOJA. Predavanja in delavnice so brezplačne in so v prvi vrsti namenjene staršem šolskih otrok ter strokovnim delavcem vzgojno izobraževalnih ustanov. Vabljeni tudi vsi, ki vas tematika zanima.

Vsa predavanja bodo potekala v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini po spodnjem razporedu. Veselimo se srečanja z vami!


Dostopnost