+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

V začetku oktobra je v Mariboru potekalo šolsko državno tekmovanje v orientaciji. Letos se ga je udeležilo 380 učencev in dijakov raznih osnovnih ter srednjih šol. Med tekmovalci so bili tudi štirje učenci Ciriusa Vipava.

Že več let zapored se vsako leto pripravimo in prijavimo na tekmovanje v orientaciji. Tudi letos so bili učenci na tekmovanje dobro pripravljeni in opremljeni z izkušnjami iz preteklih let. Tekmovalci so se pogumno podali na pot. Orientirali so se po karti, jo primerjali z okolico in iskali kontrolne točke z željo, da bi našli pravo. Letos so bile točke zelo dobro skrite, tako da smo se z iskanjem trudili tudi učitelji. Tekmovalci so uživali v hoji in teku po gozdu. Bili so iznajdljivi, kondicijsko dobro podkovani, imeli pa so tudi malce sreče ter kljub malo daljši poti prispeli na željeni cilj. tudi vreme nam je bilo naklonjeno za pravo jesensko doživetje pobočja Pohorja.

Bogatejši z novimi izkušnjami in prijetno utrujenimi nogami so na koncu tekmovanja obljubili, da se prihodnje leto ponovno udeležijo tekmovanja.

Katarina Trbanc