Skoči na glavno vsebino

V KAPLJICI VODE SE SKRIVA MNOGO SKRIVNOSTI

[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Svetovni dan voda obeležujemo na podlagi pobude, ki je nastala leta 1992, na konferenci Združenih narodov o okolju. Ta dan vedno nudi priložnost za premislek o različnih aktualnih temah, povezanih z vodo. Letošnji je bil posvečen podzemnim vodam, geslo pa je bilo »Podzemna voda: Skrito naj postane vidno«.

Tudi v CIRIUS Vipava smo ta dan obeležili s pestrimi aktivnostmi. Na našem dvorišču smo postavili zanimive točke, kjer so učenci raziskovali vodo. Že v zgodnjih dopoldanskih urah je  bilo z našega dvorišča slišati smeh, prepevanje in navijanje. Na eni zmed točk so učenci preperevali pesmico Ob bistrem potoku je mlin, pihali smo ogromne milne mehurčke, izdelali smo čisto prave mlinčke, spoznavali lastnosti vode, usmerjali vodni curek v tarčo in se naučili filtrirati vodo.

Točke, ki smo jih postavili, so učencem prikazale, kako pomembna je voda za naše življenje. Na eni strani nam nudi zabavo, na drugi strani pa je z njo potrebno ravnati premišljeno, da jo ohranjamo čisto še za nadaljnje rodove.

Z vodo pa ja povezana tudi vodna pot po Vipavi, ki so jo oblikovali zaposleni v centru. Pot prehodimo s pomočjo pametnega telefona in aplikacije Teach Out, ki nas usmerja in na poti ponuja določene naloge. Gre za pot, ki je prilagojena prav našim učencem z motnjami v duševnem razvoju ter gibalno oviranostjo. 

                                                                                               Katarina Rudolf Kavčič

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_gallery _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” gallery_ids=”13535,13536,13537,13538″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_color_all=”#E09900″ border_width_all=”5px” show_title_and_caption=”off” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost