Skoči na glavno vsebino

PRAVLJIČNO SPROŠČANJE

V interesno dejavnost »Pravljično sproščanje« je vključenih 12 otrok, različne starosti. Dejavnost poteka v ponedeljek in torek, po eno šolsko uro oz. 45 minut. Krožek poteka v sobah otrok v sporočenem vzdušju. Otrokom želimo z različnimi otroškimi literarnimi deli približati zastavljene teme. Vse skupaj pa še obogatiti z različni senzornimi stimulacijami.

Vsak mesec prebiramo različne otroške zgodbe na izbrano temo. Zaradi situacije s korona virusom v mesecu novembru ter decembru nismo izvajali omenjene interesne dejavnosti. V mesecu oktobru smo prebirali zgodbe o jeseni (»Gospa jesen, Jesen listka Timija, To je jesen, Krtek in jesen …«) v mesecu januarja pa o prihodu zime (»Prvi sneg, Nekega sneženega dne, Kako je Vilko izgubil zimo …«). Po prebrani zgodbi ali pa tudi med branjem zgodbice pa se vedno sprostimo z različnimi masažnimi pripomočki. V mesecu oktobru smo »masažne pripomočke« nadomestili kar z naravnimi materiali. Namreč v gozdu smo poiskali različne storže, jesensko listje, žir, želod … ter jih uporabili pri tipnih stimulacijah. Tako smo jesen še bolj približali otrokom.

S pomočjo te interesne dejavnosti pri otroku razvijamo vidno in slušno pozornost, doživljanja ritma besed ter zaznavanja zvoka oz. njegove značilnosti (glasno, tiho …). Pa tudi samega posnemanja in spontanega izgovarjanja posameznih glasov, besed … Pri vsem tem pa otrok občuti tudi različne dražljaje in se na njih odziva ter doživlja ugodje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost