Skoči na glavno vsebino

MELODIJE MODREGA SONCA

Tako so organizatorji poimenovali glasbeno prireditev, ki se je zgodila v soboto, 13. maja 2023  v dvorani Hotela Histrion v Portorožu. Sodelovali so tudi  naši učenci in s svojim izvedbami  lepo predstavili CIRIUS Vipava.

V Portorož smo odšli že v petek, 12. maja dopoldne zato, da se spoznamo  z drugimi sodelujočimi, da se skupaj pripravimo na nastop, pa tudi zato, da se imamo lepo. Za cel vikend smo se preselili v krasen hotel, imeli smo dobro hrano, bazen, lepo okolje za sprehode in tudi vreme nam je pri tem pomagalo. Svoje instrumente smo odložili v dvorani, kjer smo se pripravljali za nastop in vadili skupaj z učenci OŠ »Dragotina Ketteja« iz Novega Mesta, učenci Zavoda Benjamin iz Ljubljane, učenci zasebne glasbene šole DO RE MI iz Bleda. Vsi sodelujoči smo imeli  veliko podporo gospe Nuše Piber, ki je koordinirala organizacijo večera, nas opogumljala, spremljala na klavirju in v zaključni skupni pesmi MLADE OČI združila v »eno«.  

Glasbeni večer MELODIJE MODREGA SONCA je bil res nekaj posebnega.  Skozi pesmi in skladbe je združil učence iz različnih območij Slovenije, glasba nas je povezala, v tej povezanosti pa smo se vsi lahko predstavili s svojim iskrenimi glasbenimi izrazi. Katarina, Tamara, Ema, Jaka, Robin Teo, Nejc, Andrej- to je bila naša glasbena ekipa, ki se ji je pridružila tudi Lea. Brez  sestre Erike, ki je skrbela za naše dobro počutje in Maje, ki je poskrbela za bogatejšo glasbo na odru, ne bi bilo tako lepo.

Fotografije in posnetki, ki jih bomo imeli za  spomin povedo veliko. Najbolj pa se nas je dotaknila živa prisotnost in neverjetno doživetje tega večera, ki bo ostalo shranjeno v nas samih.

Spoznali smo veliko čudovitih ljudi!  Hvala Združenju BODI ZDRAV, gospodu Danilu Koren in Sebastjanu Elersič, glavnima »krivcema« tega dogodka.

Loredana Sajovic in Lucija Praček

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost