Skoči na glavno vsebino

FOTOGRAFSKI KROŽEK

Veliko zanimanje učencev, da bi se naučili kaj več o fotografiji in želja, da bi zabeležili trenutke življenja v Centru, sta bila povod, da se je že pred 20 leti uresničila ideja o fotografskem krožku.

Pri delu nas je vedno vodila misel, narediti dobro fotografijo.

Najprej se moramo naučiti, kako rokovati s fotoaparatom. Pomembno je, da vemo, kako ga moramo držati in kje pritisnemo, da nastane fotografija. Spoznavamo tudi bolj zahtevne informacije o nastanjanju dobre fotografije. Pridobivamo izkušnje pri pomenu svetlobe, izboru motiva in postavitvi kadrov v objektiv. Vedno nas spodbujajo pri samostojnosti, izvirnosti in svobodnem raziskovanju fotografiranja.
Arne Hodalič pravi: »Dobra fotografija nastane v naših glavah, fotoaparat pa je samo podaljšek naših razmišljanj, znanj in izkušenj.«

Zato je potrebno spodbujati mišljenje, kaj posamezen učenec želi fotografirati. Tako na naših srečanjih nastajajo različne fotografije narejene iz različnih zornih kotov.

Ko jih prenesemo na računalnik in jih opazujemo nas veliko od njih ne prepriča o njeni estetiki, nekatere pa so izjemne, neponovljive in ostanejo v naših mislih še veliko časa.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost