Skoči na glavno vsebino

BAL-A-VIS-X

Bal-A-Vis-X je sistem natančno oblikovanih vaj, katerih zahtevnost se postopoma zvišuje ali znižuje in prilagaja osebam s posebnimi potrebami. Pri vajah pogosto uporabljamo tudi ravnotežnostno desko.


Bal-A-Vis-X je serija vaj za ravnotežje (Balance), sluh (Auditory) in vid (Vision) različnih zahtevnostnih stopenj. Vaje so močno vezane na ritem in zahtevajo koordinacijo celotnega telesa ter usmerjeno pozornost. Program vključuje uporabo vrečk napolnjenih s peskom, teniških žogic in ravnotežnostnih desk. Zahteva sodelovanje, spodbuja soočanje z osebnimi izzivi in goji medvrstniško učenje. Primeren je za uporabo v šolah, predvsem pa je preprosto zabaven.
Vaje v dvojicah pa vključujejo istočasno uporabo tudi do šestih žogic. Pa vendar vaje niso namenjene športnikom in drznim posameznikom. Namenjene so vsem. Vaje Bal-A-Vis-X ustrezajo tudi sposobnostim nešportnikov in oseb s telesnimi primanjkljaji.


Bal-A-Vis – X vključuje več kot 300 vaj različnih zahtevnostnih stopenj. Najlažje vaje zahtevajo spretno enoročno metanje/lovljenje peščene vrečke (vrečka napolnjena s finim peskom), zahtevnejše pa obojeročno obvladovanje štirih žogic v ritmičnem zaporedju.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost