Skoči na glavno vsebino

AGENTI SOCIALNE VKLJUČENOSTI – PARTNERSTVO Z LITVO

V okviru projekta “Agenti socialne vključenosti”, ki ga izvaja Jaunuolių dienos centras (JDC) iz Panevėžysa,  Litva, sta nas 28.3.2023 obiskala predstavnika Ugnė in Mindaugas. Namen obiska je bil ogled terena in priprava programa za obisk skupine v aprilu.

Gre za velik projekt inkluzivne mobilnosti, v katerega je kot partnerska gostujoča organizacija vključen CIRIUS Vipava. Skupno bo JDC poslal 54 agentov socialnega vključevanja: 30 odraslih varovancev in 24 mladinskih delavcev v 10 različnih partnerskih držav.

Glavna naloga agentov bo najti najboljši model avtonomije in zaposlovanja invalidov v partnerskih državah. Med mobilnostjo bodo vsi enakovredni učni partnerji z enakimi cilji in nalogami. Vsak udeleženec bo izvedel individualno študijo dobre prakse gostiteljske organizacije.

V času med  17. in  21. 4. 2023  bomo imeli priložnost partnerjem predstaviti našo organizacijo ter dosedanje prakse v zvezi z zaposlovanjem oseb z motnjami v razvoju. Partnerji si bodo ogledali tudi delovanje VDC Vipava ter CUDV Draga IG v Ljubljani in tako spoznavali prakse širše v Sloveniji. Od naših kolegov, ki imajo na tem področju bogate izkušnje, se bomo gotovo lahko veliko naučili.

Po mobilnosti bo skupina povzela svoje učne izkušnje in oblikovala priporočila za dobro prakso.

Rezultate in pripravljena priporočila bodo analizirali in delili s povezanimi partnerji.

Pripravljalni obisk je minil v povezovalnem duhu. Po jutranjem uradnem delu sta si udeleženca v dobri družbi naših učiteljic ogledala najlepše kotičke Vipavske doline in poskusila vipavsko vino.

Tanja Princes, koordinatorica projekta E+

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost