Skoči na glavno vsebino

LETOVANJE V LIDO DEGLI SCACCHI (FERRARA, ITALIJA)

Od 4.6. do 11.6. smo štirje spremljevalci s skupino 10 mladostnikov odšli na letovanje v Italijo. Nastanjeni smo bili v hišicah v kampu ob morju. Kamp je imel družabni prostor, kjer je vsak večer potekal animacijski program (naši mladostniki so aktivno sodelovali), gostilno, kjer smo jedli tri obroke (sami izbrali, kaj bi jedli in koliko), bazen in neskončno mivkasto plažo, kjer smo se vsak dan kopali.  Naši mladostniki so spoznavali tuj jezik, kulturo, kulinariko in ljudi iz drugih držav.

Sreda je bila namenjena ogledu mesto Ferrare. Obiskali smo mestno hišo, kjer nas je pričakala in dobrodošlico izrekla namestnica župana mesta. Ogledali smo si grad. Tradicionalni palio, kjer so si mladostniki oblekli prave srednjeveške obleke. Na koncu smo si ogledali še letališče, kjer so nam predstavili različna letala. Obisk smo zaključili z kosilom (gromozanski dunajski zrezek).

Med našim letovanjem smo se večkrat družili s člani LK Ferrara, ki so nam skupaj z LK Ljubljana-Tivoli omogočili to letovanje.

Bila je enkratna izkušnja za nas in naše mladostnike. Za njih pa priložnost, da naredijo korak naprej k odraščanju.

Ivan Jakob Cervo in Lucija Batič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost