Skoči na glavno vsebino

Projekt Erasmus+: MOŽNOSTI ZA VSE – s strategijo namesto usmiljenja

V  nedeljo, 18.9.2022 je ekipa štirih učencev in petih strokovnih delavcev  odpotovala v Španijo. Mobilnost v Španijo spada v okvir mednarodnega projekta Erasmus+ ENAKE MOŽNOSTI ZA VSE, ki je v celoti financiran  s sredstvi Evropske unije.  Partnerska šola, Colegio Publico de Educación Especial Raquel Paya iz Denie bo skupino gostila ves teden. Gostitelji so pripravili zanimiv program za učence in za strokovne delavce. 

Mobilnosti strokovnih delavcev in učencev v državah Evropske unije so velika priložnost za učenje na neformalen način. Vsak od udeležencev ima poleg skupnih tudi svoje lastne cilje in naloge. Učenci se bodo srečali z izzivi potovanja z letalom in katamaranom, spoznali nove kraje in ljudi, se aktivno vključili v ponujene dejavnosti s področja, športa, kulinarike, skrbi za naravo, se spoznavali z drugače govorečimi vrstniki.   

Strokovni delavci iz različnih delokrogov bodo spoznali organizacijo dela in programe na partnerski šoli ter inkluzivne procese v Španiji in nadgradili svoje kompetence.  

O doživetjih in izkušnjah z mobilnosti v Španiji bodo udeleženci poročali v okviru Dnevov Erasmusa+, ki jih bomo v CIRIUS Vipava obeležili 14.10.2022.

Tanja Princes, vodja projekta   

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost