Skoči na glavno vsebino

Na Zoom-u z Majo

Ponovno smo se srečali na naši skupni zoom telovadbi. Kljub temu, da so nas omejevali majhni kvadratki, je bilo dovolj prostora za vse, z veliko željo po druženju in gibanju. Z veseljem smo med nami pozdravili vrhunsko športnico, slovensko atletinjo MAJO MIHALINEC ZIDAR.

Maji smo povedali, da smo veliki navijači slovenskih športnikov 👏. V teh dneh močno stiskamo pesti za naše športnike na ZOI, še posebej za Ano BucikCeneta Prevca in Roka Tršana, ki smo jih v lanskem letu spoznali na skupni telovadbi. Maja Mihalinec Zidar je povedala, da tudi ona navija za slovenske športnike in da se veseli njihovih uspehov. Pa tudi, če komu ne gre po načrtih, mu iskreno zaploska, saj se zaveda, da je v ozadju vloženega veliko trdega dela. Pravi tudi, da so OI posebno doživetje že zato, ker so samo vsake štiri leta in vsak športnik si želi, da bi nastopil na njih in pokazal svoj maksimum. Maja je pripadnica Športne enote Slovenske vojske. Kot najboljša sprinterka v državi 🏆 barve Slovenije zastopala že dvakrat na olimpijskih igrah v Riu in v Tokiu. Privoščimo ji, da bi se ji izpolnila želja in bi se iger udeležila še kdaj, saj so vsake igre nekaj posebnega in nepozabnega. Seveda pa vrhunski rezultati zahtevajo veliko odrekanj in vsak tipičen Majin dan je podrejen kvalitetni izvedbi treninga. Njeni treningi se razlikujejo. Zajemajo različne vrste teka, trening starta 🔫, preizkus različnih korakov, veliko je tudi vaj za moč, skratka vse, kar pripomore k doseganju čim večje hitrosti. In veste, kakšno hitrost doseže med tekom? Kar 30 km/h, kar je hitreje kot vožnja s skuterjem! 🛵

Maja nam je predstavila njeni tekmovalni disciplini – tek na 100 in tek na 200 metrov, razložila nam je, v čem se razlikujejo dvoranski teki in teki na prostem ter opisala najpomembnejši del njene atletske opreme – 👟 šprintarice. Sicer pa mora biti opreme čim manj in le-ta mora biti čim bolj oprijeta, da se zmanjša upor in odstrani vsa odvečna teža. Čeprav se na hitro zdi, kot bi bile atletinje v kopalkah 👙, Maja pravi, da se tega navadiš in da na tekmi ni časa, da bi ti bilo nerodno. Smo pa opazili Majine urejene nohte 💅, kar od blizu zajamejo tudi kamere na velikih tekmovanjih. Maja je pritrdila, da se atletinje rade uredijo in prepričana je, da če dobro zgledamo, se dobro počutimo in smo bolj samozavestni ter zato bolje opravimo svoje delo.

Maja Mihalinec Zidar nam je razložila, zakaj je atletika 👑 kraljica športov in da se sama ne počuti kot princeska, saj je to precej garaški šport. Ne sme si privoščiti izostanka s treninga, ker se le-ta takoj pozna v pripravljenosti. Telo je stalno na maksimumu sposobnosti in včasih so treningi tako naporni, da pride do slabosti. Valentinovo razpoloženi, smo se spraševali, kako se je spletla ljubezen med Majo in napornim tekom. Priznala je, da to ni bila ljubezen na prvi pogled, saj je najprej trenirala odbojko. Tek na kratke proge je začela trenirati v 8. razredu OŠ na pobudo učiteljice telovadbe, ki je opazila njene tekaške rezultate na rednem letnem testiranju, ko je bila hitrejša tudi od fantov. Od takrat ljubezen 💓 do teka ostaja in se še krepi.

Pa da ne bi ostali samo pri besedah, smo se pod Majinim vodenjem tudi mi dobro ogreli, sledil je skipping na mestu in kot pravi sprinterji smo dodali še vajo za moč s počepi. 💪 Trening je bil kratek in intenziven, zato smo se hitro zadihali!

Maja pravi, da je navijaška podpora super, saj je s tem cenjen njen trud. Všeč ji je, da z doseganjem dobrih rezultatov druge motivira in razveseljuje. Nas je razveselila tudi, ko nam je pokazala svoj trebušček 😍 Vsi razneženi in polni dobrih želja smo pozdravili novo moč, ki raste pod njenim srcem. Skupaj z ravnateljem Alojzijem Adamičem smo v zahvalo za odkritosrčnost, prijaznost, skupni čas in gibalno druženje, Maji Mihalinec Zidar navijaško zaploskali 👏 ter ji zaželeli veliko družinske sreče ❤️ ter hitre in močne noge, da bo lahko tako na tekaških stezah kot v osebnem življenju hitro premagovala nove izzive! 🏃

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost