Skoči na glavno vsebino

NA MEDNARODNEM FESTIVALU S-FAKTOR JE VIDEO CIRIUS-A VIPAVE “OBROČ PRIJATELJSTVA” DOSEGEL 3. MESTO

V četrtek, 25.5.2023, je potekala v Semiču razglasitev rezultatov 5. mednarodnega festivala videov S-Faktor. To je festival kratkih video, ki jih pripravijo šole otrok s posebnimi potrebami. Tema letošnjega festivala je bila PRIJATELJSTVO. Organizator je OŠ Milke Šobar-Nataše iz Črnomlja, ki si je letos pridobila prvo nagrado. Izmed 23 video iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Avstrije je drugo mesto osvojil video Centa Janeza Levca. Video Obroč prijateljstva, ki je nastal v CIRIUS-u Vipava, je dosegel tretjo mesto. Pri nastajanju videa so se povezale ustvarjalne ideje avtorice glasbe, Maje Sajovic z glasbenim aranžmajem, ki so ga prispevali učenci Instrumentalne skupine CIRIUS Vipava z mentorico Loredano Sajovic. Besedilo pesmi Anite Zupanc, ki je globoko sporočilo o bistvu prijateljstva, je sklenilo obroč prijateljstva z učenci OŠ Črni vrh, člani pevskega zbora in njihovo zborovodkinjo Damjano Vončina.
Matjaž Nabergoj in Mitja Sajovic sta poskrbela za posnetke instrumentalne in vokalne glasbe. Snemalec videa in montažer Jon Ličen, učenec 9.razreda OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, ter mentorice Tamara Srebot, Ines B. Mohorič in Liljana Lazar, so vsak na svoj način prispevali k oblikovanju videa. Učenci iz CIRIUS-a Vipava so nastopali v različnih vlogah, v katerih so prikazali, kako nastajajo trdne prijateljske vezi. Igrali so se z zmajem, z žogo, peljali kužka na sprehod, spuščali ladjice po reki in skupaj, z roko v roki sklenili obroč prijateljstva ob ognju.
Priprava videa ni bila lahka, vendar smo skupaj iskali rešitve in premagovali ovire, se smejali in trdo delali, si pomagali in se dopolnjevali ter ustvarili video na katerega smo ponosni. Pri tem nas je spodbujala pesem Anite Zupanc OBROČ PRIJATELJSTVA, ki nas je nagovarjala s svojim sporočilom: kljub vsem skalam, trnjem, visokim mostovom in prostranim morjem, stopamo s prijatelji mimo zveze do neba. Prijatelj spremeni črnino v svetlobo, nas objame, podari srečo in spusti v svoje srce.

Člani ekipe S-Faktorja

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost