Skoči na glavno vsebino

18. REGIJSKE IGRE MATP SPECIALNE OLIMPIJADE PRIMORSKO NOTRANJSKE REGIJE

V četrtek, 25.maja 2023 so v Hruševju pri Postojni potekale 18. Regijske igre Specialne olimpijade primorsko – notranjske regije MATP. MATP program je Specialna Olimpiada razvila z zavedanjem, da je treba udeležbo v športu omogočiti prav vsakemu posamezniku, ki si to želi. Pomen MATP programa je v tem, da omogoča treniranje in udeležbo na športnih tekmovanjih v prilagojenih disciplinah na način, da je vsak tekmovalec lahko uspešen v svojem poizkusu. Letošnjih, že 18. regijskih iger MATP se je CIRIUS Vipava udeležil z ekipo 7 tekmovalcev.
Igre je organizirala Osnovna šola Miroslava Vilharja iz Postojne. Na otvoritvi so udeležence poleg župana in ravnatelja pozdravili še drugi pomembni gostje, učenci Osnovne šole Hruševje pa so nastopili z atraktivnimi točkami. Na tekmovanju je sodelovalo veliko prostovoljcev.
Tekmovalci so svoje spretnosti dokazali na 6 postajah in izvajali aktivnosti s področja gibljivosti, ročnosti, brcanja, udarjanja in vožnje z vozički. Po tekmovanju so vsi prejeli medalje, ki jih je podelil para plavalec Tim Žnidaršič Svenšek.
Naši tekmovalci so bili z rezultati zelo zadovoljni in so o programu MATP povedali naslednje:

Jasmina: “Na treninge MATP hodim zaradi tekmovanja. Tekmovanja so mi všeč, ker vsi navijajo zame. Lahko pokažem, kaj vse znam. Tekmovala sem že v Vipavi in Ajdovščini.”

Tamara: “Zelo rada hodim na treninge, ker lahko mečem žogo, brcam na gol, vlečem štrik, se zabavam. Na tekmovanju pa dobimo medaljo. Imam že veliko medalj. Tekmovala sem že v Ljubljani.”

Urška: “Letos sem bila že na dveh tekmovanjih, v Ljubljani in v Hruševju, kjer sem govorila za radio.”

Oddaja bo na sporedu v soboto zjutraj na Radio 94 ob 10.30.

Tanja Princes

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost