Skoči na glavno vsebino

SNEMANJE GLASBENEGA VIDEA

S – Faktor je mednarodni projekt glasbenih videov, ki poteka bienalno, letos  petič. Vanj  se je tokrat vključilo 29 šol in centrov, ki vzgajajo in izobražujejo učence s posebnimi potrebami. Prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Avstrije in Anglije. Naš Center sodeluje že četrtič. Pri izdelavi videa je zelo pomembno, da so skladbe čimbolj izvirne, ustvarjene v šolskem okolju in da glasba  omogoča čimbolj uspešno  sodelovanje in povezovanje v širšem družbenem okolju.

Tema letošnjih videov je PRIJATELJSTVO. Za izdelavo glasbenega videa smo izbrali pesem na besedilo Anite Zupanc in glasbe Maje Sajovic z naslovom OBROČ PRIJATELJSTVA.

Skozi petje, sodelovanje in druženje smo obroč prijateljstva sklenili z učenci OŠ Črni Vrh, njihovimi pevci in glasbeno pedagoginjo ter zborovodkinjo Damjano Vončina.

 Na šoli smo bili deležni toplega, skrbnega in srčnega sprejema, ki je pripomogel k sproščenosti in uspešnemu delu. Tako so nastali  prvi posnetki za naš video.   V veliko veselje nam je bilo sodelovanje z učenci šole, še bolj pa smo veseli  njihovega odziva na skupno sodelovanje.

V Črnem Vrhu smo preživeli krasen dan, napolnjen z glasbo, delom in zabavo.

Loredana Sajovic

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost