+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

ZAKLJUČNA PRIREDITEV V LAVRIČEVI KNJIŽNICI V AJDOVŠČINI

V četrtek, 25.aprila 2019, je bil v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini zaključek Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije in, v letošnjem letu, z Narodno galerijo. Narodna galerija ob stoti obletnici svoje ustanovitve predstavlja življenje in delo Ivane Kobilca, nedvomno najbolj znane slovenske umetnice.

Gospa Martina Zalar, knjižničarka v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini, že vrsto let prevzema organizacijo MEGA kviza v naši okolici. Na zaključni prireditvi so bili predstavniki šol iz občin Ajdovščina in Vipava ter iz CIRIUSa Vipava. Vseh reševalcev iz omenjenih šol je bilo letos kar 690, mentorjev pa 17. Gospod Artur Lipovž, direktor knjižnice v Ajdovščini, se je vsem zelo lepo zahvalil za trud in opravljeno delo, med drugim je tudi povabil mlade bralce ter vzpodbudil mentorje k sodelovanju v projektu Poletavci – poletni bralci. Gost na prireditvi je bil domačin, gospod Klavdij Zalar, ki je vsem nam predstavil delo restavratorja in odgovoril na res številna vprašanja prisotnih. Študij je zaključil na Akademiji za likovno umetnost, znanje je izpopolnjeval na magistrskem podiplomskem študiju restavratorstva. Gospa Tina Ponebšek, direktorica Pilonove galerije v Ajdovščini, je pomagala pri žrebu, Pilonova galerija pa je prispevala tudi del nagrad za izžrebance.

Letos je v CIRIUS Vipava v kvizu sodelovalo 13 reševalcev, dve predstavnici sta bili tudi na zaključni prireditvi v Ajdovščini. Izžrebanih je bilo 106 nagrad, tri so dobili tudi učenci iz CIRIUS Vipava: Klemen Bratina, Lan Colja, in Žan Živic. Dani Krašna je bil izžreban za sodelovanje v velikem žrebanju v Ljubljani. Držimo pesti za Danija, a nagrade niso najvažnejše. Vsi, ki smo se udeležili prireditve ter vsi, ki smo kviz reševali (tako učenci kot mentorji) smo se naučili veliko novega.

Mentorici projekta Mateja Kete Černe in Katarina Trbanc

Dostopnost