+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Učenci 1., 2., 3. in 4. razred OŠPP so se, kot vsako leto, tudi letos odpeljali v Lutkovno gledališče v Ljubljano. Letos so si ogledali predstavo Sovica Oka.

Za tisti dan je bila napoved slaba, naj bi cel dan padal dež, vendar nas je v Ljubljani pričakalo sonce. Polni pričakovanj smo se posedli v veliki dvorani, ki je bila do zadnjega sedeža polna in že se je začela predstava. Lutke so bile krasne, marionete. Zanimiva je bila tudi scena in glasba. Vsem je bilo zelo všeč sonce, ki je imelo dolg rdeč jezik.

Zgodba se je malo razlikovala od zgodbe iz knjige, saj so se živali maščevale lisici in jo s pomočjo medveda zaprle v živalski vrt. Učenci so z zanimanjem sledili predstavi in se vključevali v igro, kadar so bili nagovorjeni. Po končani predstavi smo kar obsedeli na stolih, saj bi z veseljem še naprej gledali.

Nato smo se posedli v kombija in odpeljali na Ljubljanski grad. Tu smo si privoščili malico in se sprehodili okoli gradu. Potka je lepa, tako da so jo zmogli tudi z električnimi vozički. Pogled na Ljubljano je bil čudovit. Učencem se je zdela zelo velika, polna hiš in avtomobilov. Drevesa v Ljubljani so bila že čisto jesensko obarvana in so še polepšala naš sprehod. Sledil je ogled grajskega dvorišča in vodnjaka želja, kjer si je vsak učenec nekaj zaželel.

Alenka Premrl Lemut