+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Na lep zimski sončen dan, v sredo, 30. januarja 2019, smo se v parku pred Centrom, na že znanem mestu za Outdoor aktivnosti, zbrali ljubitelji aktivnosti v naravi, radovedneži, kot pravi naša himna. Tokrat smo gostili tudi učence iz OŠ Mihajla Rostoharja iz Krškega. Srečanje z njimi je že tradicionalno, enkrat mi obiščemo njih, drugič oni nas.

Tokrat smo se družili v krogu ob ognju, pesmi, zgodbici, športu… Glavna nit dneva je bil hrast. Spoznali smo, zakaj ima hrast »razcefrane« liste, poslušali njegovo šumenje, tipali suhe zimske liste, v žaklju med listjem iskali svojo sladko malico, odkrivali plodove hrasta – želode v ledu, led smo razbijali s kladivom … Zimsko sonce nas je poleg ognja dobro segrelo, da nam led ni premrazil vseh prstov. Pogreli smo se s toplim čajem in se v nadaljevanju pomerili v športni igri, metanju žogic v cilj. V parku smo kar na drevesa napeli elastiko, nanjo zapeli barvne rutice in z žogicami ciljali prave barve. Hecali smo se, da ne smemo zadeti poštarja na motorju in bo tako zamujal z dostavo pošte. Cesta je namreč zelo blizu našega parka. Nismo ga zadeli… :).

Poleg heca in dobre volje je bil dan tudi poučen. Marsikdo je izvedel, da hrastu pozimi ne odpadejo vsi listi, suhi ostanejo na drevesu, dokler spomladi ne odženejo novi.
Skupno srečanje smo sklenili ob ugašajočem ognju. Z gosti smo koval načrte, kdaj in kje se zopet srečamo. Gremo torej na SUP v okolico Krškega.

Mateja K. Černe