Tako kot ničesar ne ustavi pridnih čebel pri nabiranju medičine za med, tudi nas ne ustavi nobena prepreka, da ne bi obeležili dneva slovenske hrane in seveda Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je letos potekal v petek, 20. 11. 2020.

Čebele pri delu zmoti dež, ljudi pa koronavirus covid-19. Toda le za trenutek …Takoj ko posije sonce, čebele zopet nabirajo medičino, mi pa poiščemo novih poti za druženje.  

Eden od takih dogodkov, ko se lahko v mislih povežemo, je tudi dan, ko si vsi skupaj, ob istem času na mizo postavimo med, jabolko, kruh, mleko, maslo.  

Tako se spomnimo slovenskih kmetov, ki skrbno pridelujejo kakovostno hrano, ozaveščamo se o pomenu zajtrka kot pomembnem dnevnem obroku. Seveda je priporočljivo, da je le-ta uravnotežen in bogat z vsemi hranili, ki so pomembna za naš zdrav razvoj.

Na ta dan se spomnimo predvsem čebel, ki tako vztrajno in nepretrgoma skrbijo za med, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov in drugih snovi, pomembnih za naše telo.

Tudi mi moramo skrbeti za čebele in sicer tako, da skrbimo za čisto okolje, saj samo v čistem okolju lahko zdravo živijo in pridelajo zdrav med. Poglejte si fotografije petkovih zajtrkov naših učencev. 

Hvala vsem staršem in učencem, ki so zdrav slovenski zajtrk podelili z nami. Naj nas podobni dogodki družijo še posebno v tem času, ko so šolska vrata zaprta. 

Adrijana Lampe Mikuž