Na čudovit spomladanski dan, 21. marca 2019, smo se tudi predstavniki iz CIRIUS-a Vipava pomešali med 13.000 glavo množico, ki je bučno pozdravljala smučarske skakalce. Čudovita narava, sončno vreme, neverjetno navijaško vzklikanje in plapolanje neštetih zastav, glasba, prepevanje in ples ter odlično razgledno mesto od koder smo strmeli v planiško velikanko s katere so vzletali pogumni fantje in pristajali pred nas. Občutke, ki jih doživiš v Planici je težko opisati, Planico moraš doživeti.

Jaka je tako navdušeno navijal, da je ostal skoraj brez glasu in po poti nazaj v kombiju zadremal; Andrej si je zapomnil, da je na kvalifikacijah zmagal Rjoju Kobajaši in da je bil Timi Zajc najboljši slovenski orel; Lan si je kupil navijaški klobuk in je še celo pot prepeval “Planica, Planica, snežna kraljica!”; Ruben si je želel leteti kot Peter Prevc, zato je splezal na ograjo in poziral pred skakalnico; Jasmina se je smejala, ker se je po poti od prizorišča do kombija njen voziček pogrezal v blato, saj se je v toplem vremenu sneg talil. Za vsakega je bilo posebno doživetje, vrhunec dneva za vse pa je bil, ko je do nas pristopil naš vrhunski smučarski skakalec Peter Prevc in vsakemu otroku podaril svojo promocijsko razglednico, ki je nihče ni hotel izpustiti iz rok. Otroci so bili neverjetno navdušeni in prav zaradi njih tudi mi, spremljevalci.

Težko je opisati te krasne občutke – Planico moraš doživeti, zato si želimo, da gremo naslednje leto spet in s seboj vzamemo še več otrok, da bomo skupaj stiskali pesti in glasno navijali.

Petra Bajc Curk