Skoči na glavno vsebino

DESETLETJE LJUBEZNI, RAZNOLIKOSTI IN POSEBNIH TALENTOV

Zadnji dan v maju se je v dislocirani enoti Stara Gora CIRIUS-a Vipava popoldne odvila prireditev ob 10. obletnici delovanja. Ta pomemben mejnik so obeležili s prireditvijo, ki je povezala preteklost, sedanjost in prihodnost ustanove.
Celoten program je bil pripravljen kot čudovito prepletanje strokovnosti in umetnosti, saj učiteljice iz Enote Stare Gore pravijo, da je tudi delo z »njihovimi« otroki svojevrsten preplet obojega. Glasbeno je program obogatila skupina VDC Ajdovščina-Vipava, na instrumente so zaigrale varovanke Danijela, Marta, Ema in Vanessa ter njihova spremljevalca – Loredana Sajovic na kitari in Marko Fabčič na harmoniki. Nina Mozetič, učenka 3. razreda OŠ Šempas, je otroško prisrčno prebrala dve pesmi Toneta Pavčka, zaposlena varuhinja Đurđica-Đuli Jenček pa je predstavila nekaj svojih avtorskih pesmi, ki jih je izbrala prav za to priložnost.
Prireditev so s svojimi govori počastili nekdanja ravnateljica CIRIUS-a Vipava dr. Erna Žgur in sedanji ravnatelj g. Alojzij Adamič ter predstojnica Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, dr. Sonja Šinigoj Cijan. Vsak govorec je poudaril, kako pomembno je delo z otroki s posebnimi potrebami in se zahvalil vsem zaposlenim in staršem za njihovo dragoceno podporo in trud.

»… Vsi otroci na svet so rojeni
za srečo in dober prid,
vsak je podoben tebi in meni
in vsak je sonce in vsak je svit.«
(T. Pavček, Vsi naši otroci)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost