V soboto, 2 junija 2018, je bilo dvorišče Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava živahnejše kot druge sobote v letu. Ta dan je bil namreč čisto nekaj posebnega, bil  je prazničen.
Tako kot že nekaj let doslej, smo se pod nanoškim pobočjem, v poletnem jutru, ki je napovedovalo topel dan, zbrali učenci Centra, njihovi starši, prijatelji in sorodniki ter skoraj vsi zaposleni. Dan, ki ga imenujemo Dan za starše, smo namenili druženju vseh, ki nas Cirius povezuje.
Po prijaznem sprejemu ob prihodu smo se prisotni razdelili. Motorično spretnejši in bolj vzdržljivi so se zapeljali do Goč, od koder so peš nadaljevali pot na Obelunc do cerkvice Marije Snežne. Po vrnitvi na Goče so si ob vodičevi razlagi ogledali to značilno primorsko vasico. Ostali udeleženci našega druženja so se podali na zabavni sprehod skozi Vipavo, kjer so na več krajih postali, se pomerili v zabavnih igrah in imeli priložnost pokazati svoje različne  spretnosti.
V centru nas je čakalo okusno kosilo in druge dobrote, ob katerih smo imeli priložnost za pristne pogovore, medsebojno spoznavanje ter navezovanje novih prijateljstev. Z nasmehi, stiski rok in prijaznimi besedami smo drug drugemu obogatili naš vsakdan.

 

Dostopnost