+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Šest učencev in trije spremljevalci smo se v četrtek, 14. februarje odpravili na tekmovanje v alpskem smučanju. Organizator – Specialne olimpiade Slovenije in OŠ Gustava Šiliha Maribor sta na smučišču Trije Kralji pripravila res odlične proge.

Tekmovanje v disciplinah ZAČETNI, LAŽJI  in TEŽJI VELESLALOM so potekali v odličnih vremenskih razmerah, ki so vsem tekmovalcem enakovredno omogočale pokazati obvladovanje smučarskih veščin. Rezultati tega tekmovanja štejejo tudi kot kvalifikacijski rezultat za nastop na naslednjih zimskih svetovnih igrah Specialne olimpijade, zato je bil naboj še toliko večji. Vsi tekmovalci so se srčno spopadli z izzivom, v skladu s pravili tekmovanja so bili razvrščeni v ustrezne skupine in za svoje dosežke primerno nagrajeni.

Naša “odprava” se je iz tekmovanja vrnila z dobrimi rezultati, ki so posledica redne vadbe v okviru šolskega športnega društva, vsekakor pa se je najbolj poznalo enotedensko delo v šoli smučanja, ki smo jo izvedli že januarja na Mariborskem Pohorju.

Vsem tekmovalcem čestitke za dosežene rezultate. Slike govorijo same po sebi, zato vabljeni, da si jih pogledate.

 

Dostopnost